Πατήστε εδώ, για να κάνετε το www.Messinia-Holidays.gr αρχική σας σελίδα.

Συνέδρια

 

Η διοργάνωση συνεδρίων αποτελεί έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους και δυναμικούς τομείς για το ελληνικό τουριστικό προϊόν (συνεδριακός τουρισμός). Τα τελευταία χρόνια και με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, κατασκευάστηκαν στην περιοχή της Μεσσηνίας ειδικές εγκαταστάσεις και αναπτύχθηκαν οι αναγκαίες υποδομές για τη διοργάνωση συνεδρίων, μεγάλου και μικρότερου μεγέθους. Εξάλλου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και εξειδικευμένοι χώροι οργάνωσης συνεδρίων, μπορούν να προσφέρουν διευρυμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καθώς και την απαιτούμενη υποδομή για να φιλοξενήσουν τόσο μικρές εκδηλώσεις όσο και μεγάλα παγκόσμια συνέδρια. Σημειώνεται πως η πρόσβαση σ’ αυτές τις περιοχές, όπου υπάρχουν χώροι οργάνωσης συνεδρίων, είναι ιδιαίτερα εύκολη και σύντομη.

Οι υποδομές αυτές, συνδυασμό με το εξαίρετο κλίμα, τις απαράμιλλες φυσικές της ομορφιές, τις θαυμάσιες ακτές, το σπάνιο πολιτιστικό απόθεμα, την εξαιρετική γαστρονομία, τη φημισμένη φιλοξενία και την πλούσια νυκτερινή και πολιτιστική διασκέδαση, καθιστούν αναμφίβολα την Ελλάδα ως έναν ιδανικό προορισμό για τη διοργάνωση συνεδρίων.

Ο νομός Μεσσηνίας -και ιδιαίτερα η πρωτεύουσά του- προσφέρεται για τη διεξαγωγή συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων αφού διαθέτει τις πλέον κατάλληλες κτιριακές υποδομές για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.Οι αίθουσες ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες διαθέτουν κατάλληλες τεχνολογικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται κατά καιρούς για την πραγματοποίηση αξιόλογων επιστημονικών, επαγγελματικών και τουριστικών εκδηλώσεων. Πέρα από τις αίθουσες των ξενοδοχείων, ανάλογες εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν στο αμφιθέατρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (Πανταζοπούλειο), στις αίθουσες του Ανώτερου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) και του Πανεπιστημίου.


Παρακάτω δίνονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους αυτούς:
 Αμφιθέατρο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας: Διαθέτει μια αίθουσα
 Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: Έχει μια αίθουσα χωρητικότητας 410 ατόμων και δυο μικρότερες, χωρητικότητας 50 και 20 ατόμων αντίστοιχα.
Ανώτερο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Τ.Ε.Ι.): Διαθέτει μια αίθουσα 500 m2 χωρητικότητας 450 ατόμων και μια μικρότερη, 200 m2 χωρητικότητας 50 ατόμων.    Πανεπιστήμιο Καλαμάτας: Διαθέτει δυο αίθουσες με εμβαδόν 120m2 και χωρητικότητα 100 περίπου ατόμων.
Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου: Μια αίθουσα με εμβαδόν 739m2 χωρητικότητας 260 θέσεων.

 Χώροι  διεξαγωγής συνεδρίων σε Ξενοδοχεία:

          Ξενοδοχείο FILOXENIAGRECOTEL: Διαθέτει μία μεγάλη αίθουσα (η οποία μπορεί να χωριστεί σε μικρότερες) δεξιώσεων και συνεδρίων, εμβαδού 500 m2 και συνολικής χωρητικότητας μέχρι 450 ατόμων, με τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

       Ξενοδοχείο ELITE: Υπάρχουν δέκα συνολικά αίθουσες για εκδηλώσεις και συνέδρια, το εμβαδόν των οποίων κυμαίνεται από 80-700 m2 ενώ η χωρητικότητά τους από 50 μέχρι και 1000 άτομα.

     Ξενοδοχείο REX: Διαθέτει μία αίθουσα εμβαδού 150 m2 με χωρητικότητα 170 ατόμων η οποία είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

Ξενοδοχείο Pharae Palace: Υπάρχει μία ενιαία αίθουσα εμβαδού 120 m2 και χωρητικότητας 100 ατόμων.