Πατήστε εδώ, για να κάνετε το www.Messinia-Holidays.gr αρχική σας σελίδα.

 

 

Ορειβατικός - Πεζοπορικός Τουρισμός

Ο ορειβατικός-πεζοπορικός τουρισμός είναι μια άλλη μορφή εναλλακτικού τουρισμού που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία καθώς στο νομό βρίσκονται αρκετά φυσικά τοπία, με σημαντική βιοποικιλότητα, τα οποία ικανοποιούν τις προσδοκίες των λάτρεων της ορειβασίας και της πεζοπορίας.
Ο επισκέπτης της Μεσσηνίας μπορεί να ακολουθήσει διαδρομές διαφορετικού βαθμού δυσκολίας στην περιοχή του Ταϋγέτου, μιάς οροσειράς μήκους 115 χιλ, μέγιστου πλάτους  30χιλ και συνολικής έκτασης 2.500τ.χιλ, όπου περιέχονται αναρίθμητα φαράγγια και ορθοπλαγιές, με πιο γνωστές τις χαράδρες της Λαγκάδας, του Βυρού, της Κασκάρακας και του Ριντόμου.
Ακόμη, 32χιλ από την πρωτεύουσα του νομού ο επισκέπτης μπορεί ακολουθώντας μία μέτριας δυσκολίας πεζοπορία 3 χιλιομέτρων στο μαγευτικό φαράγγι του Πολυλιμνίου, με τις 15 λίμνες με παράξενα ονόματα όπως Κάδη, Καδούλα, Μαυρολίμνα, του Τυχερού, του Ιταλού, της Σταθούλας και τους καταρράκτες, να απολαύσει μια αξέχαστη εμπειρία.
Η ορειβατική εμπειρία μπορεί να συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της ενδοχώρας όπως στο φαράγγι της Νέδας το οποίο είναι το μοναδικό "θηλυκό" ποτάμι της Ελλάδας.

Ορεινή Ποδηλασία

Τα αναρίθμητα φυσικά τοπία της Μεσσηνίας, με τις ομορφιές και τα μονοπάτια, ενδείκνυται για ορεινή ποδηλασία. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να επιδοθεί σε αυτό το άθλημα διασχίζοντας ποικίλα μέρη του νομού γνωρίζοντας από κοντά την μεσσηνιακή φύση.

Ποδηλατική Διαδρομή: Σκλαβέικα–Πανόραμα-Σκλαβέικα

Από το Kαλό Πηγάδι κατευθυνόμαστε δυτικά και εν συνεχεία διαγράφουμε τον δρόμο Σκλαβέικα–Πανόραμα με την ίδια διαδρομή όπως και η πορεία Σκλαβέικα–Λογγάκι–Πανόραμα–Σκλαβέικα. Στο Πανόραμα υπάρχει βρύση όπου μπορούμε να πιούμε νερό και να ξεκουραστούμε. Η επιστροφή γίνεται από τον ίδιο δρόμο. Η πορεία αυτή θεωρείται πολύ εύκολη.