Πατήστε εδώ, για να κάνετε το www.Messinia-Holidays.gr αρχική σας σελίδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με έδρα το Ζουμπούλειο Μέγαρο, στο ξεκίνημά του συνδέθηκε με παραστάσεις στο ιστορικό Αμφιθέατρο του Κάστρου της πόλης.


Σήμερα οι δραστηριότητές του απλώνονται στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, το Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας, το Γυμναστήριο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου και το Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Δήμου Καλαμάτας.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης. Ιδρύθηκε την άνοιξη του 1995 με αντικείμενο την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή.

Στα δεκαπέντε χρόνια παρουσίας του στα ελληνικά χορευτικά πράγματα και χάρη στην υποστήριξη της τοπικής αρχής κατάφερε να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, στήνοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.

Ονόματα πολύ σημαντικών δημιουργών, που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού, εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε για την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας είτε μέσα από την ανάθεση χορογραφικού έργου σε ταλαντούχους δημιουργούς, είτε μέσα από την στήριξη της πειραματικής διάθεσης νέων ομάδων.

Αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ αποτελούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού και οι διαλέξεις που απευθύνονται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις και οι παραγωγές video dance.

Η πολυμορφία τάσεων που διαπερνά τον σύγχρονο χορό αλλά και η διεύρυνση του κοινού που προσεγγίζει και αγαπά αυτή την τέχνη αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή βασικό μέλημα της πολιτικής προγραμματισμού του. Σήμερα στα δεκαπέντε χρόνια της πορείας του, ένα πολύχρωμο κοινό ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό κάθε καλοκαίρι στο κάλεσμα του Φεστιβάλ. 

ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας

Γυμναστήριο πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας
Λεωφ. Αθηνών 170

Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Αριστομένους 33

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας
Δημοσθένους 2
τηλ: 27210 82616, 27210 86455

Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Δήμου Καλαμάτας
Υπαπαντής 25 και Κουμουνδουράκη
 ΧΩΡΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας
Οδός Εθνικού Σταδίου (Παραλία Καλαμάτας)

Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Δήμου Καλαμάτας
Υπαπαντής 25 και ΚουμουνδουράκηΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


 

Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας - Πλατεία Αμφείας

Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Δήμου Καλαμάτας
Υπαπαντής 25 και Κουμουνδουράκη
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Αριστομένους 33

Κεντρική πλατεία - Πλατεία Αριστομένους

Ξενοδοχείο Φιλοξένια - Beach Bar "Ipanema"
Τέρμα της οδού Ναυαρίνου

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας
Δημοσθένους 2
τηλ: 27210 82616, 27210 86455

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο

Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας

Παν. Καίσαρη 6,
24100 Καλαμάτα

Τηλ: 27210 83086 & 90886
Φαξ: 27210 26966

e-mail: mail@kalamatadancefestival.gr